25 okt. 2013

Hej här kommer en hälsning fr Indien.
Livet går med turbofart och vi inser att vi snart går in i vår sista månad här nere.
Vi har nu 3 hästar i vårt stall. Nykomlingarna hämtade Bharathi och Elin i Chennai för snart 3 veckor sedan. En presentation av de nya: Prince en 10-årig hingst som är vacker att se på, har ett ljuvligt steg men är inte den rätta för vår verksamhet. Så honom skall vi försöka sälja till en privatryttare. Han blir en alldeles utmärkt dressyrhäst. Effie vår kärleksbarn är en 11-årig valack som har gjort toppresultat på racebanor och blivit maxad med steroider. Är en mycket klok och vänlig själ som behöver vårdas främst fysiskt för att hämta sig efter den hårda belastning han utsatts för. han är dock en alldeles utmärkt ridterapi häst. Går lös på anläggningen som en hund. Kommer direkt när han hör prassel av en påse kan där finnas något gott? Som mango, annanas eller morot.
Koko sköter sig exemplariskt och försöker skapa kontakt med Effie, utan så stor framgång.
Vi har börjat med lite privatlektioner på Koko för att få in mer pengar till EQ. Detta har hittills fallit väl ut. Vi har nu 3 barn som får lektioner och det är nog lagom för Koko.
Vi tränar även privathästar genom att rida och starta upp en inridning på en unghäst. dessa hästar är alldeles underbara djur som ger oss mycket glädje. Vi hoppas att nästa volontär även vill ta del av denna fina möjlighet.
Hälsningar från Elin och Siw 

1 kommentar:

  1. Vad roligt att höra hur det går med de nya hästarna! Och att ni jobbar ihop pengar till projektet, bra jobbat! /Intact EQ

    SvaraRadera