23 sep. 2013

Sommaren har passerat och både barn och hästar har fått vila från ridterapin när den värsta hettan härjat i Tamil Nadu. Nu är arbetet igång igen och två nya volontärer ankom Trichy i början av september. Elin och Siw får själva presentera sig här på bloggen när de funnit sin plats i sitt nya liv.

Lite tråkigheter har inträffat under sommaren. Den äldsta ponnyn EQ blev sjuk i kolik och trots veterinärvård gick hans liv inte att rädda. För tillfället är Koko ensam kvar på HRTC men arbetet med att hitta en ny häst som passar till ridterapin är i full gång! Vi tackar EQ för hans arbete som terapihäst hos oss. Han var alltid lugn och tålmodig med barnen och han blir svår att ersätta.

Förändringar har även skett inom arbetsgruppen i Sverige. Jenny Ahlqvist och Jonna Fallhagen Gohil som startat upp ridterapin och lagt ner ett otroligt arbete i många år har nu lämnat över till en ny arbetsgrupp bestående av de tidigare volontärerna Tina Johansson, Marika Johansson och Jenny Rundeberg. Vi jobbar som bäst med att skapa våra egna rutiner för att få projektet att fortlöpa på bästa sätt vilket bland annat innebär att hålla  regelbunden kontakt med projektet och volontärer i Indien samt förbereda nya volontärer för sin resa. En annan viktig del är att samla in pengar genom event, sponsorer och hästfaddrar samt att hålla de som redan är inblandade uppdaterade genom denna blogg och facebook.

Har du förslag på sponsorer eller event för insamling mottages dessa tacksamt på mail intacteq@gmail.com. Är du intresserad att bli aktiv volontär i arbetsgruppen för ridterapi? Hör då av dig till samma mailadress!

Allt gott tills vi hörs igen.

/Intact EQ genom Jenny 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar