29 sep. 2013


Hej här kommer en curryluktande hälsning från Indien. Vi Elin och Siw landade i detta mångfacetterande land den 4/9. Vår resa började med 4 dagar i Kovalam i region Kerala. Där njöt vi av strand, sol och god mat. Och så väntade vi på den första magsjukan. Efter dessa dagar tog vi tåget till Trichy, en lång, dammig resa med sällskap av en liten mus till ljudet av gnisslande fläktar. En del indier var ju också med förstås. Vi häpnade över indiernas hanterande av skräp, papperskorgar lyste med sin frånvaro så vad gör man jo man kastar ut allt genom fönstren. Inte vi det går bara inte.
02.15 var vi framme i Trichy och möttes av Karuna och Bharathi. Vi kände oss mycket välkomna. Vi har fått förmånen att bo i Britt-Maries hus som ligger nära skolan.
Vi längtade efter att få träffa KOKO den lilla ponnyn som just nu representerar ridterapin tillsammans med Bharathi, elever och lärare. 
Efter att nu ha varit här några veckor börjar dagarna ta form, vi har träffat alla ridterapi barn och skall nästa vecka deltaga då kommande 3 månader planeras för barnen.
KOKO utvecklas fint och är en fantastisk individ. Lättjobbad och välvillig. Han börjar nu muskla sig lite mer och ser mycket trevlig ut.
Igår var vi med till Oppurtunity Campus och fick där möta lärare och barn som jobbar i jordbruksprojektet. Vi fick en fin rundvisning där man med stolthet visade på alla grödor som nu växer i den tidigare utdömda jorden. Man har stora förhoppningar om att det nystartade ekologiska komposteringsprojektet skall ge en god inkomst till campen. Vi fick följa processen från getspillning till fet jord vilket var facinerande.
Idag har vi börjat träna Jallel,s hästar som finns på en närliggande anläggning. Detta för att knyta vänskapsband med övrigt hästfolk i grannskapet. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar