18 mars 2014

Bergstrip och mangotjuvar
Hej igen!
I helgen fick vi följa med Thomas till Intact Nursery and primary school i Vellimalai belägen bland bergen. På vägen upp stannade vi till på Opportunity Campus och fick träffa ungdomarna som efter en morgon på fälten nu satt samlade för skills training. På OC får de lära sig sköta jordbruk för att sedan kunna odla egna grödor och få jobb. Där bjöds det på kaffe och kaka innan bilfärden fortsatte upp mot Vellimalai. I bergen var det vackert och svalt, vi var ute och gick bland kullarna och kollade in skolan och fick träffa alla lärare och elever. Precis som här på Intact Special School håller de på att bygga ut, ser ut att bli kanonbra.

På eftermiddagarna brukar vi vara på Vocational Training. Där tränar ungdomarna sig på att tillverka bland annat stearinljus, kuvert och smycken. Allting är väldigt fint och välgjort. Även här är tanken att ungdomarna ska bli självgående för att i framtiden kunna producera detta själva för att kunna försörja sig. Efter vår volontärsperiod kommer vi ta med lite grejer hem till Sverige för att sälja.

Dagarna går och som vanligt har vi haft besök av ekorrar, nu slingrar de sig in genom myggnäten och tar sig friheten gnaga på vår mango och äta sig genom skalet på bananerna. Vi förlåter dem för att de är så söta med sina randiga svansar.


En upprymd Shanmathi redo för dagens första tur.


Vocational Training- här tillverkar vi handgjort papper

Vocational Training- Kuverttillverkning

Vellimalai- Barnen får lunch i skolan ''Food for all''

/Josefin & Johanna


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar