13 sep. 2012

En välkommen regnperiod

Det ligger i luften. Vädret växlar från stekande hett med brännande sand under fotsulorna på skolgården till hällande regn som får lukten att dofta växthus. Både jag och Fia tycker det är ganska skönt. Jag har sedan ankomsten valt att sova mestadels utan fläkt på i rummet trots värmen, nu de senaste nätterna utan att behöva vakna upp genomsvettig.

Jag vill inte ha fläkten på för att Indien har intressanta ljud för sig även nattetid. Efter kl 18 är det inte att rekommendera att gå själv på gatorna då vildhundarna äger dessa om nätterna. De ylar, skäller och morrar så man tror det är varulvar som stryker omkring. Musik som spelas på skrålande högtalare i fjärran blandas med ljudet från motorer av olika slag.  Jag känner mig trygg innanför skolans murar där vi även har en nattvakt som håller koll på området för att barnen, personalen och vi kan sova lugnt om nätterna. Indiens nattliga ljud blir därför något att somna leende till, framför allt nu när det även har inslag av strilande regndroppar.

Idag var det tjejernas dag i stallet. Fia och jag var som vanligt där tidigare för att värma upp de trogna springarna med en rask promenad. Det här med rask är dock inte riktigt våra fyrbenta vänners melodi. Det lossnade för dem strax utanför templet vi tagit sikte på (och på vägen blivit stannade av en äldre man på cykel som verkade tro att vi skulle ta in hästarna på tempelområdet), hästar kanske också är lite sega på måndagar.

Det är nu tre flickor som kommer för ridterapin. De är otroligt söta och måna om hästarna allihop.

Vi har pratat om att ta med en flicka till för att hjälpa till att rykta hästarna då en av flickorna som rider (hon är fantastiskt stadig i sadeln och klarar ridningen kanon) lider av en CP-skada som gör det svårt för henne att koordinera rörelserna i arm/hand som behövs för själva ryktandet. Vi ska även utöka pojkgruppen med en elev till.


Nu vill jag understryka att jag är novis på hästområdet. Jag kan inte direkt uttrycka mig fackmannamässigt om dessa fyrbenta varelser. Stackars Fia har inte bara haft ett himla besvär med att få mig att lära mig alla namnen på barn och personal, hon har även fått lära mig allt om hästskötsel. Jag gör så gott jag kan och hittills har det gått bra tycker jag. (Fia suckar nog lite inombords ibland haha)!
Lilla häst lilla häst vilka skutt du tar

På det hela taget så har vi det väldigt bra här. Arbetstempot är lugnt men absolut inte ineffektivt.  Däremot är det fantastiskt skönt att få andas och liksom reflektera över det man gör, hemma går livet i ultrarapid och det är sällan tar sig tid att inte göra någonting. Att sitta på balkongen och läsa bok på eftermiddagen känns som en liten present som man inte unnat sig på flera år.

Vi planerar lägga upp den tremånadersutvärdering som gjordes nyligen inom kort. Vi är inställda på Indien-tid därför är våra tidsaspekter lite… indiska..



Bara i Indien...
Ny klädkod

Alla duschar efter träning, även EQ

1 kommentar:

  1. Fantastiskt att læsa era inlægg! Å vad jag længtar till Indien varje gång jag går in på bloggen! Så fint att få uppleva det genom er. ser grønt och fint ut också ;) skønt med lite regn!

    Njut av tiden!
    Kram
    Jonna

    SvaraRadera